Human Tecar

HUMAN TECAR® – H ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Τις τελευταίες δεκαετίες η επιστήμη της φυσικοθεραπείας έχει αφοσιωθεί στην τελειοποίηση μεθόδων προκειμένου να τις καταστήσουν ασφαλέστερες για τον ασθενή με απώτερο στόχο την γρηγορότερη αποκατάσταση του.

Οι μυοσκελετικές παθήσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και περιλαμβάνουν παθήσεις των οστών, των αρθρώσεων, των τενόντων, των μυών και των νεύρων που ελέγχουν το μυϊκό σύστημα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι παθήσεις αυτές ταλαιπωρούν μεγάλο πλήθος του πληθυσμού και ιδιαίτερα αθλητές ή άτομα μεγάλης ηλικίας. Επίσης, τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι το 50% των αποχών από την εργασία οφείλεται στις παραπάνω παθήσεις.

Ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει μηχανισμούς που διατηρούν σταθερό το εσωτερικό του περιβάλλον (ομοιόσταση). Στους μηχανισμούς αυτούς στηρίζεται η Synergistic Healthcare Methodology (SHM), η οποία εφαρμόζεται με την εξελιγμένη τεχνολογία ΗUMAN TECAR SYNERGY HCR 1002, η οποία εγγυάται όσο καμία άλλη τεχνική γρήγορη και αποτελεσματική διέγερση των επουλωτικών μηχανισμών του οργανισμού.

Πρόκειται για μια γεννήτρια ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, η οποία εκμεταλλεύεται την αρχή του πυκνωτή. Μετακινεί ηλεκτρικά φορτία με τη μορφή ηλεκτρολυτών μέσα από ένα εναλλασσόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Οι ηλεκτρολύτες, με την σειρά τους, επηρεάζουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, δημιουργώντας ανάγκη για μεγαλύτερη ζήτηση οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών. Η συσκευή δρα σε όλους τους ιστούς του σώματος (επιφανειακούς και εν τω βάθει).

Μέθοδος Human Tecar

Αυτό επιτυγχάνεται με δύο τρόπους είτε με τα χωρητικά ηλεκτρόδια τα οποία δρουν στα μαλακά μόρια: μύες, σύνδεσμοι, λεμφικά αγγεία είτε με τα αντιστατικά, τα οποία δρουν στους τένοντες και στον οστίτη ιστό.Θεμελιώδη ρόλο διαδραματίζει ο φυσικοθεραπευτής ο οποίος έχοντας γνώση της μεθόδου καθώς και την ορθή διάγνωση από τον θεράποντα ιατρό εφαρμόζει ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης.

Ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να επιτύχει ακόμη και τις ελάχιστες εναλλαγές θερμοκρασίας οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων φλεγμονωδών παθήσεων καθώς και στην θεραπεία κατά του πόνου. Επίσης με την HCR 1002 ο θεραπευτής μπορεί να εναλλάσσει και να διαχειρίζεται τον βαθμό διέγερσης της πάσχουσας περιοχής (δρώντας στην ισορροπία του μεταβολισμού του ιστού) ανάλογα με το αποθεραπευτικό πρόγραμμα ή/και τους θεραπευτικούς στοχους που θέλει να ακολουθήσει ο ιατρός καθώς και με την πάθηση που έχει να αντιμετωπίσει. Νέοι δρόμοι ανοίγονται στη φυσικοθεραπεία με στόχο την ανάκτηση της φυσικής υγείας άμεσα και αποτελεσματικά.-

Τα Οφέλη
  • Άμεση παρέμβαση: εφαρμόζεται από την πρώτο 24ωρο του τραυματισμού (οξύ στάδιο).
  • Γρήγορη αποκατάσταση: μειώνει κατά πολύ τον χρόνο άρα και το κόστος θεραπείας- με σκοπό την επανένταξη του ασθενή στις καθημερινές του δραστηριότητες.
  • Συνδυαστική μέθοδος: ο θεραπευτής έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα και άλλες τεχνικές που ενδυναμώνουν το αποτέλεσμα θεραπείας.
  • Ασφαλής λειτουργία: παρέχει ταυτόχρονα ασφάλεια στον ασθενή, καθώς και στον θεραπευτή, λόγω μη εκπομπής ακτινοβολίας και καμίας παρενέργειας.
  • Ανώδυνη και ευχάριστη εφαρμογή: o ασθενής νιώθει μια αίσθηση ευεξίας από την πρώτη κιόλας θεραπεία.

Άμεση Επικοινωνία

Δευ - Κυρ: 09:00 - 23:00

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.